Laatst gewijzigd: Maandag 30 Januari 2023 Disclaimer | Bookmark
Share |
Boeremoeske


Historie...

Zanggroep Boeremoeske is in 1984 ontstaan uit een groepje zangers die spontaan tijdens de carnavalsdagen optrad bij o.a. de Boerenbruiloft. De zanggroep is gevestigd in Eindhoven en zingt onder begeleiding van een accordeonist overwegend Brabantse liedjes.Boeremoeske bestaat uit 42 leden (23 zangeressen, 17 zangers, en 2 geluidmensen) en verzorgt 25 à 30 optredens per jaar in buurt/gemeenschapshuizen, clubhuizen en zorgcentra, ten behoeve van organisaties die zich inzetten voor o.a. ouderen.

Zij treden op in een passend kostuum uit de jaren 1900-1920, het zogenaamde deftig boerenpak met Brabantse mutsen en poffers. Vaker wordt de zanggroep benaderd om optredens te verzorgen bij geriatrische ouderen met een dementie, de ziekte van Alzheimer of anderszins. K.B.O, Rode Kruis en Zonnebloem zijn de organisaties die middagen of avonden organiseert waarbij de zanggroep wordt gevraagd om een optreden te verzorgen.

De zanggroep zingt dan voor de ouderen aansprekende liedjes en vertelt tussendoor grapjes uit de jeugd van deze ouderen. De zang van de groep wordt door middel van een geluidsinstallatie versterkt om zo iedereen in de zaal te kunnen bereiken. Onze doelgroep is weliswaar voornamelijk ouderen maar er zijn ook optredens waarbij het Brabantse gevoel een belangrijke rol speelt en daarbij is Boeremoeske een welkome invulling.

Eens per jaar verzorgt de zanggroep een koffieconcert voor de inwoners van Eindhoven en omstreken om iedereen in de gelegenheid te stellen kennis te maken met het Brabantse erfgoed door het zingen van Brabantse liedjes.


In Memoriam: Mia Klijs

Hier vindt U de geschiedenis van Boeremoeske.....